Op naar gasloze woningen in Loppersum

Allemaal weten we dat de Groningers niet blij zijn met de gaswinning. Door gaswinning beeft de aarde in Groningen, zo ook in Loppersum. Met allerlei nadelige gevolgen voor een groot aantal huiseigenaren in dit Groningse dorp: hun woningen zijn hier niet tegen bestand.

Naar aanleiding van de aardbeving schades zijn er 67 huizen die gesloopt moeten worden. De huizen worden volledig herbouw en veilig neergezet voor schade in de toekomst.

De aannemer is bezig om functioneel vergelijkbare woningen te bouwen. Maar deze keer met een sterke constructie, zodat deze veilig zijn als er weer aardbevingen plaatsvinden.

Het project is onderverdeeld in zes clusters, waarbij de aannemer in elk cluster een ander type gasloze woning bouwt vanuit de wensen en eisen van de huiseigenaren.

Wist je dat er in de provincie Groningen voor ruim 11.000 panden een verhoogd risico om in te storten bij zwaardere aardbevingen? 67 is dus nog maar het begin van een groot aantal risicovolle huizen.

Rol van Unipe Afbouw

In de ruwbouw fase transporten wij bouwpakketten met materiaal op de verdiepingsvloer. Daarna wordt de kap op de woning gezet. Als de woning wind -en waterdicht is starten wij met de afbouw van de woning.

Onze werkzaamheden:

  • Maken van gipswanden op zolder t.b.v. een extra slaapkamer of kantoorgedeelte;
  • Aftimmeren van leidingen en kanalen met gipsbeplating;
  • Aftimmeren van Dakkapel en schuine kapconstructie;
  • Het Behang gereed afwerken van alle gipsplaten

Benieuwd wat wij voor jou als particulier kunnen betekenen? Lees hier meer.

Foto’s van het project