WANDEN VAN TOPKWALITEIT

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Wanden in alle soorten en maten – bijna alles is mogelijk.

Ik wil graag meer informatie

Over scheidingswanden

Bij een scheidingswand wordt gebruik gemaakt van vooraf gefabriceerde onderdelen, die op maat in de ruimte worden gemonteerd. In vergelijking met traditionele wanden zijn scheidingswanden licht van gewicht, flexibel op te zetten en makkelijk te bewerken of te verplaatsen. Unipé Afbouw kan zo in korte tijd ruimtes naar wens bouwen. Unipé Afbouw werkt voornamelijk met systeemwanden of metal-stud wanden. Wij bieden keuze uit onder meer plaatdikte, isolatiedikte, profielbreedte en spouwbreedte. De prestaties kunnen hierdoor eenvoudig worden aangepast aan de specifieke eisen van de opdrachtgever. Alle scheidingswanden worden betrokken bij onder vermelde fabrikanten.

Zie hieronder een voorbeeld van aantal scheidingswanden van glas, deze hebben wij geplaatst bij Van Der Valk Hotel Haarlem.

Eigenschappen scheidingswanden

 • Goede geluids-en warmte-isolatie
 • Makkelijk te bewerken
 • Relatief licht maar toch sterk
 • Goede brandwerendheid
 • Grote variatie in hoogtes mogelijk
 • Overal makkelijk te monteren
 • Uiterst flexibel
 • Laten leidingen ed makkelijk verwerken

Milieuvriendelijke productie

Bij de fabricage van de gipskartonplaten voor de scheidingswanden wordt gebruik gemaakt van natuurgips. Ook wordt gebruik gemaakt van milieugips. Beide producten zijn milieuvriendelijk en hoogwaardig van kwaliteit. Uiteraard zijn ze voorzien van het KOMO-certificaat.

Afwerking

Unipé Afbouw levert diverse afwerkingsmaterialen zoals nastelkozijnen, diverse merken deuren of bekledingsmateriaal voor wanden (o.a. gipsvinyl van Durafort 2000).

Volglaswand

Glas is populair en deze volglaswand dus ook! Een mooi design met veel licht en ruimte in bijvoorbeeld je kantoor? Ga dan voor een mooie en duurzame volglaswand. 

Wat is een volglaswand?

Met een volglaswand creëer je eenvoudig een ruimtelijke en transparante ruimte met een luxe uitstraling. We houden allemaal van licht en ruimte toch? Daarom is een volglaswand vaak een hele goede keuze. Door het gebruik van  glazen scheidingswanden wordt alles heel ruimtelijk en kan je elkaar toch goed zien. Het voordeel is dat je apart rustig kunt werken, maar tegelijk ook elkaar kunnen zien door de luxe glaswanden.

Enkele of dubbele volglaswand?

We maken onderscheid tussen de enkele volglaswand en de dubbele volglaswand.  Enkel glas ziet er prachtig uit, maar het houdt niet heel veel geluid tegen. Dit is met de dubbele wand anders. Twee platen glas in plaats van één, met ertussen een kleine ruimte met een paar cm lucht. Hierdoor is de dubbele volglaswand aanzienlijk beter ten aanzien van geluidsoverdracht. Op deze manier kan iedereen rustig werken. 

De technische aspecten

Er worden veelal twee types glas toegepast: 10 mm gelaagd glas, dit is eventueel mogelijk met een akoestische uitvoering. En de 12 mm gelaagde versie (veiligheidsglas) eventueel met akoestische folie. De opties zijn eigenlijk eindeloos. 

De individuele plafondhoge platen kunnen op verschillende manieren verbonden worden. Er kan worden gekozen voor een aluminium H-profiel, deze kun je helemaal stijlen naar jouw wens. Een mooie kleur, of een mooie glans – alles is mogelijk. Ook kunnen de glasplaten verbonden worden door een transparante polycarbonaat strip, of je kan het glas lijmen. Neem eens contact met ons op, dan bespreken we samen de eindeloze mogelijkheden voor jouw kantoor of bedrijf.

Lekker duurzaam?

Glas is eindeloos recyclebaar! Dit draagt bij aan de duurzaamheid binnen jouw bedrijf. Ga jij voor een volglaswand? 

Metal Stud-Wanden

Gipswanden, oftewel metal-stud wanden, zijn vaste binnenwanden gebaseerd op een stalen profiel in combinatie met gipspanelen en isolatie. Metal stud wanden zijn scheidingswanden en/of voorzetwanden en worden gekenmerkt door de hoge geluidsisolatie en brandwerendheid. Dit willen we toch allemaal?
Een metal stud wand staat bekend om zijn gemakkelijke, snelle montage en strakke afwerking. Met metal stud wanden maak je eenvoudig van een grote open ruimte een op maat gemaakte verdieping met verschillende ruimtes. Ook kun je gemakkelijk een verouderende buitenmuur beter isoleren, leidingen en/of kabels wegwerken doormiddel van het plaatsen van een metal stud voorzetwand. Ook heel fijn voor particuliere verbouwingen.

Alles is mogelijk met metal-stud

Eigenlijk alles is mogelijk met metal stud wanden. Jouw wensen zijn met metal stud waar te maken! Creatieve vrijheid staat voorop, want naast rechte wanden kunnen deze wanden ook gebogen worden gemonteerd. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Neem contact op, we denken graag met je mee.  Zie hier een aantal soorten metal-stud wanden die we zouden kunnen plaatsen:
 • Kamerscheidende wanden
 • Kamerscheidende wanden voor natte ruimtes
 • Universele scheidingswanden
 • Brandwerende schachtwanden

Snelle montage met metal-stud

Metal-stud wanden zijn makkelijk te monteren, een wand is zo gepiept. De metalen profielen zijn lichtgewicht en gemakkelijk op maat te maken.
Daarnaast zijn de meeste gipspanelen voorzien van specifieke doeleinden en makkelijk te snijden. Door slecht simpele aanpassingen in diktes van isolatie,
profielwerk en/of door specifieke gipspanelen te kiezen met speciale voordelen kun je gemakkelijk wanden creëren met hoge eisen voor geluidisolatie of
brandwerendheid.

services-tabs-139154408

Systeemwanden

Systeemwanden zijn verplaatsbare, niet dragende geïsoleerde binnenwanden die met name geschikt zijn voor de utiliteitsbouw. Ze worden toegepast in kantoren, ziekenhuizen, scholen, laboratoria, banken, showrooms etc.

Systeemwanden worden geheel fabrieksmatig geproduceerd en in de ruimte geleverd en gemonteerd. De wanden worden aangebracht tussen vloerbedekking en plafond, opgebouwd uit een frame van metalen profielen en aan weerszijden afgewerkt met wandplaten en/of dubbelbeglaasde panelen.

Systeemwanden bieden een grote verscheidenheid in toepassings- en uitwisselingsmogelijkheden, uitvoeringen, afwerkmogelijkheden en accessoires. De wanddelen zijn verplaatsbaar, demontabel en dus vervangbaar.

De systeemwand kan voorzien worden van:

 • Dubbelglaspanelen (geheel of gedeeltelijk)
 • Kastelementen
 • Loketten met of zonder balieblad
 • Geluidsabsorberende panelen
Rigips wand enkel skelet met meervoudige beplating:

Deze wanden zijn met name geschikt voor utiliteitsbouw, zoals bijvoorbeeld in kantoren en openbare ruimtes. Ook toepasbaar in woningbouw of bij luxe appartementen.

Rigips dubbelskeletwand:

Deze wanden hebben een hoge geluidsisolatie en zijn geschikt voor woningscheidende wanden in renovatie of utiliteitsbouw.

services-tabs-139154408

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Ik wil graag meer informatie

Wij zijn gecerticifeerd

Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat, zijn wij in het bezit van onze certificeringen. Bij Unipé verzekeren wij je van vakwerk.