WIJ STAAN  KLAAR VOOR PARTICULIEREN.

De verbouwing van jouw dromen – of dat nu bij je thuis of je bedrijf is.

Van idee tot oplevering – wij zijn er voor je.

Ik wil graag meer informatie

Unipé voor jou als particulier

Bij Unipé staan we voor jou klaar als particulier. Of het nu nieuwe wanden, plafonds, of een nieuwe badkamer is – wij regelen het voor je. Ook als jij je huis beter wilt isoleren, regelen wij dit voor je. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, want wij staan je graag te woord. Samen kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.

Top akoestiek OWAplan

De eerste indruk telt. Een visueel aantrekkelijk plafond staat daarom hoog op ieders verlanglijst. Maar uw ontwerp wordt pas onvergetelijk als ook de akoestiek optimaal is.

Denk verder dan de klassieke akoestische systeemplafonds en ontdek OWAplan: het plafond dat geen grenzen stelt aan uw creativiteit. Met OWAplan heeft u volledige vrijheid in vorm en invulling: creëer ruimteconcepten die de ogen strelen en de oren aangenaam verrassen. Design, akoestiek en brandveiligheid komen samen in één plafondsysteem. Dat maakt OWAplan geschikt voor  privéwoningen.

De keuzevrijheid is enorm: u kunt niet alleen kiezen uit verschillende vormen en structuren, maar ook uit zwart, wit of kleur. Zelfs strepen, patronen of kleurschakeringen zijn mogelijk. Alle varianten met een bijzonder hoge absorptiewaarde van 0.9 ɑw.

 

OWAPLAN is perfect te combineren

Creëer een strak en naadloos plafond met alle techniek volledig geïntegreerd. Verlichting, revisieluiken, luchtkanalen, klimaatbeheersing, camera’s en luidsprekers en nog veel meer: OWAplan laat u alle opties en functionele maatregelen naar wens bepalen en inrichten.

Bij een strak plafond hoort een naadloze integratie van de benodigde installatietechniek. OWA heeft hier een ruime ervaring in en biedt met OWAplan een product waarbij dit zeer goed mogelijk is. We geven u dan ook graag advies in de combinatiemogelijkheden (zie hieronder).

 • Verlichting (spots, tl en nog veel meer)
 • Klimaatbeheersing

Een stevig biologisch afbreekbaar mineraal paneel vormt de basis voor OWAplan plafonds. Dit zorgt voor een eenvoudige integratie van installatietechniek en verlichting. Na plaatsing van alle elementen wordt het akoestisch spuitwerk zeer nauwkeurig aangebracht zodat randen ontbreken en verlichting mooi wegvalt in het plafond.

 • Luidsprekers (zichtbaar en onzichtbaar)
 • Camera’s
 • Extra akoestische doeken

Spots, downlighters, tl-armaturen en LED-strips zijn volledig te integreren in OWAplan. Geen plek is onmogelijk: zolang er aanvoer van elektriciteit is, kan er verlichting worden geplaatst. De basispanelen laten zich hierbij uitermate goed bewerken, zonder kans op vervorming of scheuring. Ook is OWAplan uitermate stevig dankzij de combinatie met ons S7 ophangsysteem. Voor extra stevigheid is een montageframe wel raadzaam.

OWAPLAN en verlichting

Spots, downlighters, tl-armaturen en LED-strips zijn volledig te integreren in OWAplan. Geen plek is onmogelijk: zolang er aanvoer van elektriciteit is, kan er verlichting worden geplaatst. De basispanelen laten zich hierbij uitermate goed bewerken, zonder kans op vervorming of scheuring. Ook is OWAplan uitermate stevig dankzij de combinatie met ons S7 ophangsysteem. Voor extra stevigheid is een montageframe wel raadzaam.

 

Zijn alle elementen verwerkt, dan volgt het akoestische spuitwerk. Er kan zeer minutieus worden gewerkt, zodat opdek randen ontbreken en de verlichtingsarmaturen één geheel lijken te vormen met OWAplan. Dit resulteert in een adembenemend plafond dat in harmonie is met uw verdere interieurontwerp. Wij helpen je graag met het meedenken, wij staan voor je klaar. Neem eens contact op.

Na isolatie en energielabels

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig al goed geïsoleerd, maar oudere woningen zijn soms slecht of onvoldoende geïsoleerd. Na-isoleren kan dan ook een flinke energie- en geldbesparing opleveren. 

 Wat kan je allemaal na-isoleren?

De mogelijkheden voor na-isolatie zijn eindeloos. Hieronder bespreken we alvast de meest toegepaste methodes voor isolatiewerken in bestaande woningen:

 •  Muur isoleren langs de buitenzijde

Isoleren van een muur aan de binnenzijde. Op de buitenmuur wordt dan isolatiemateriaal (meestal harde isolatieplaten) aangebracht. Achteraf worden deze platen dan afgewerkt met een nieuwe gipsbeplating. Deze optie van na-isolatie combineert dus isolatiewerken en het vernieuwen van het uitzicht van de gevel.

 • Na-isolatie van het dak

Een dak na-isoleren is een slimme zet om warmteverlies te beperken. De precieze werkwijze bij dakisolatie is afhankelijk van het type dak (hellend of plat dak). Daken kunnen aan de binnenzijde geïsoleerd worden. 

Een hellend dak isoleren kan op verschillende manieren gebeuren. Vaak wordt het isolatiemateriaal binnen langs tegen het dakvlak geplaatst.

Indien je de zolder niet gebruikt als leefruimte, bijvoorbeeld als er geen verwarming is, kan je echter beter de zoldervloer isoleren. Op die manier wordt het volume dat beschermd wordt door de isolatielaag kleiner en kan je dus efficiënter verwarmen.

Energielabels 

Vrijwel alle woningen krijgen tegenwoordig een energielabel. Dit label geeft bewoners, kopers, huurders en verhuurders inzicht in de energiezuinigheid van een woning en de energiebesparingsmogelijkheden die er zijn. Het energielabel kent zeven gradaties (A t/m G). A is het meest zuinig, G het minst.

Hoe meer/beter jij je huis isoleert, hoe hoger jouw energielabel. Dit is gunstig voor je de verkoop van je woning maar ook voor je energierekening. Lees er hier meer over.

Aftimmeren woningen

Zin om je woning een andere indeling te geven door een plafond of scheidingswand te plaatsen? Wil je bepaalde ruimtes meer afschermen of de zolder inrichten? Dan helpen wij je graag! Je kan ons inhuren voor verschillende afbouw timmerwerkzaamheden;

 • Voorzetwanden en binnenwanden voorzien van gipsbeplating;
 • Vaste gipsplafonds of akoestische plafonds;
 • Aftimmeren van schuine kap met gipsbeplating;
 • Afwerken van alle gipsbeplating en gereed voor schilderwerk;
 • Diverse betimmeringen van hout, plinten, dagkanten kozijnen

Kortom veel mogelijkheden. Ben je benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Particuliere projecten

Wat kan ik verwachten?

Neem jij contact met ons op. Dan staan wij voor je klaar. Wij denken met je mee van idee tot oplevering en gaan pas naar huis als jij tevreden bent, Kom maar op met de afbouw van jouw nieuwe huis of bedrijfspand!

Particulieren aan het woord

“Samen met Unipé hebben wij ons huis heel veel ruimtelijk inzicht gegeven. Het team stond vanaf dag 1 voor ons klaar en ze dachten altijd goed met ons mee. Onze hele verbouwing liep op rolletjes. Wij bevelen ze aan iedereen aan.”

RITA - ONS DROOMHUIS IS AF

“Samen met Unipé heb ik mijn hele bedrijf op de kop gegooid. Het was best spannend. Maar Unipé heeft alles van A-Z geregeld. Absoluut vakwerk!”

HERMAN - MIJN BEDRIJF VERBOUWD DOOR VAKMANNEN