LUXE EN EFFECTIEVE PLAFONDS

Afspraak is bij ons afspraak. Wij staan voor je klaar.

Van idee tot oplevering – wij zijn er voor je.

Ik wil graag meer informatie

Over de plafonds

Bij een systeemplafond wordt gebruik gemaakt van vooraf gefabriceerde (plafond-)elementen, die op maat in de ruimte worden gemonteerd. Systeemplafonds worden vaak gekozen omdat ze gemakkelijk, snel en goedkoop aan zijn te brengen, te verwijderen èn schoon te houden. Deze plafonds verbergen leidingen en elektrische voorzieningen, terwijl ze er wél toegang tot blijven verschaffen! Ook scheuren, vlekken en beschadigingen op oude stuc plafonds kunnen met een systeemplafonds eenvoudig aan het oog worden onttrokken. De lichtreflectie in de ruimte wordt verbeterd, de energiekosten worden lager en geluid wordt geabsorbeerd of verminderd. Veel gebruikte plafondsystemen zijn van hard of zacht mineraal, gips, metaal of hout.

Voldoen aan hoge eisen

De keuze voor een bepaald type systeemplafond is afhankelijk van verschillende criteria. De volgende vragen zijn hierbij van belang:

 • Welke functie heeft de ruimte en hoe wordt er gebruik van gemaakt? (functionele criteria).
 • Aan welke specifieke prestaties moet het plafond voldoen? (technische criteria).
 • Welk effect moet in de ruimte worden bereiken? (esthetische criteria)

Systeemplafonds van Unipé Afbouw voldoen aan hoge functionele, technische en esthetische eisen. Ze kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd in kantoren, showrooms, conferentie-oorden, scholen, zwembaden of woningen.

Verbetering verblijfscomfort met (akoestische) plafonds

Systeemplafonds hebben een uitstekende brandwerendheid en een hoge geluidsabsorberende werking. Door het gebruik van hoogwaardig geluidsabsorberend materiaal absorberen (akoestische) plafonds geluiden in binnenruimten en bieden ze tussen twee aangrenzende vertrekken overlangsgeluidsisolatie. Geluidsabsorptie verbetert het comfort op de werkplek en verhoogt de arbeidsproductiviteit.

Grote variatie mogelijk

Binnen ons leveringsprogramma is een grote variatie in vorm, kleuren en materialen denkbaar. Panelen kunnen bijvoorbeeld afwasbaar zijn, uitneembaar zijn, of vocht- en brandbestendig zijn. Alle plafondpanelen worden betrokken bij onder vermelde fabrikanten.

Onze minerale plafonds

Er zijn verschillende minerale plafonds mogelijk:

 • Zacht mineraal

Een plafond geproduceerd met een basismateriaal uit steen of glaswol met bindmateriaal en een decoratief vlies.

 • Hard Mineraal

Een nat gevormd materiaal geproduceerd met slakkenwol, perliet, cellulose en binders, dat geperforeerd, machinaal bewerkt, gefigureerd, en geschilderd kan worden tot decoratieve plafondtegels.

 • Gelamineerd plafond product

Een hard mineraal product met een gelamineerd oppervlak zoals een metaalfolie, glasvlies of polyester folie.

services-tabs-139154408

Vilten plafonds

Onze vilten plafonds hebben uitstekende akoestische eigenschappen en bieden een uniek aanzicht waarbij comfort en esthetica voorop staan. Bij onze vilten plafonds staat hun duurzaamheid centraal: ze zijn 100% recyclebaar en kunnen eenvoudig worden hergebruikt. We gebruiken viltmateriaal met name om prachtige ontwerpen en plafonds te creëren die aan de hoogste akoestische en visuele eisen voldoen. Ons HeartFelt® plafond is het vilten plafond dat ontwikkeld is om aan al deze eisen te voldoen.

Wat zijn Vilten plafonds?

Vilten plafonds zijn een combinatie van precisietechnieken en sterk design. Ze bieden een strak aanzicht met materialen die vuil- en stofbestendig zijn. Vilten plafonds zijn ideaal voor renovatieprojecten en zijn met name geschikt voor gebruik in een groot aantal verschillende sectoren, zoals de horeca-, onderwijs- en gezondheidssector. Een vilten plafond creëert een prachtig interieur in elk soort gebouw.

Variaties met Vilten plafonds

Ons HeartFelt® plafond is beschikbaar in vijf grijstinten en vijf aardetinten. De combinatie van deze kleuren biedt architecten en ontwerpers de mogelijkheid een warme en rustgevende ambiance in een ruimte of interieur te creëren. Het wijzigen van de paneelhoogte en de tussenruimte kan een grote impact hebben op zowel het esthetische aanzicht als op de akoestische prestaties van het plafond. HeartFelt® panelen kunnen ook op wanden worden gemonteerd om een doorlopend textielaanzicht te bieden. Dit voegt een warmere uitstraling en verbeterde geluidsabsorptie toe aan kamers of gangen waar limieten voor geluidsoverlast gelden of waar een extra kalmerende invloed vereist is.

Kleuren van de vilten plafonds

Ons HeartFelt® plafond is momenteel leverbaar in 5 verschillende grijstinten en 5 aardetinten. Hiermee worden een zachte, warme sfeer en uitstraling gecreëerd die bij elk interieur aansluiten.

Gipsplafonds

Gipsplafonds bestaan uit een draagsysteem van metalen profielen en gipsplaten die een naadloos gesloten plafond vormen. Afhankelijk van de bouwsituatie kan gekozen worden voor verschillende draagsystemen. Het gekozen draagsysteem, de plaat- of isolatiedikte kan de prestatie van het plafond beïnvloeden.

Voordelen gipsplafonds:

 • Geluidsisolerend;
 • Brandwerend;
 • Warmte isolerend;
 • Flexibel toepasbaar;
 • Snelle, droge montage;
 • Glad en vlak.

Draagsysteem 1: Gips zicht plafond

Geschikt voor het visueel het afwerken van een houten vloerconstructie. Het plafond wordt direct tegen de vloerconstructie gemonteerd.

Draagsysteem 2: Gips afgehangen plafond

Zeer geschikt voor het maken van verlaagde plafonds. Het plafond kan worden afgehangen aan de bovenliggende vloerconstructie, maar is eveneens geschikt voor toepassing onder een hellend dak.

Draagsysteem 3: Gips vrijdragend plafond

Voor snelle renovatie van oude plafonds. Het plafond wordt los van de vloerconstructie gemonteerd en zorgt voor een hoge geluidsisolatie.

services-tabs-139154408

Metalen plafonds

De Metalen lamellen zijn in diverse kleuren en breedtes leverbaar en kunnen eindeloos worden gecombineerd. Voor iedere ruimte kan dus het perfecte Metaal aluminium plafond gekozen worden. Geïntegreerde verlichting is op elke willekeurige plaats in het plafond mogelijk, zodat op de gewenste plaatsen altijd sfeerverlichting mogelijk is.

Houten plafonds

Hout is een natuurlijk product, waarmee een zeer origineel of warm interieur kan worden bereikt. Houten plafonds lenen zich uitstekend voor ruimten zoals conferentieruimtes, wacht- en muziekkamers, liften, lobby’s kantoren of restaurants. De houten plafondpanelen zijn eenvoudig op maat te maken en in de ruimte te monteren. De panelen bieden een ruime keuze in structuur en kleur.

Houtpanelen van o.a.Armstrong zijn verkrijgbaar in de moduulmaten 600×600 mm met een inleg, doorzak of half verdekt randafwerking. Er kan worden gekozen uit een ongeperforeerd of geperforeerd oppervlak, voorzien van een akoestische vlies op de achterkant.

Verlichting

In al onze plafonds kan je je eigen verlichting kiezen. Neem eens contact met ons op, niks is ons te gek. We overleggen samen de mogelijkheden en plannen graag een afspraak met je in.

Ik wil graag meer weten over plafonds mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie

Wij zijn gecerticifeerd

Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat, zijn wij in het bezit van onze certificeringen. Bij Unipé verzekeren wij je van vakwerk.