Get Adobe Flash player

Principe

Bij een systeemplafond wordt gebruik gemaakt van vooraf gefabriceerde (plafond-)elementen, die op maat in de ruimte worden gemonteerd. Systeemplafonds worden vaak gekozen omdat ze gemakkelijk, snel en goedkoop aan zijn te brengen, te verwijderen èn schoon te houden. Deze plafonds verbergen leidingen en elektrische voorzieningen, terwijl ze er wél toegang tot blijven verschaffen! Ook scheuren, vlekken en beschadigingen op oude stuc plafonds kunnen met een systeemplafonds eenvoudig aan het oog worden onttrokken. De lichtreflectie in de ruimte wordt verbeterd, de energiekosten worden lager en geluid wordt geabsorbeerd of verminderd. Veel gebruikte plafondsystemen zijn van hard of zacht mineraal, gips, metaal of hout.

Voldoen aan hoge eisen

De keuze voor een bepaald type systeempafond is afhankelijk van verschillende criteria. De volgende vragen zijn hierbij van belang:

  • Welke funktie heeft de ruimte en hoe wordt er gebruik van gemaakt? (functionele criteria).
  • Aan welke specifieke prestaties moet het plafond voldoen? (technische criteria).
  • Welk effect moet in de ruimte worden bereiken? (esthetische criteria)

Systeemplafonds van Unipé Afbouw voldoen aan hoge functionele, technische en esthetische eisen. Ze kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd in kantoren, showrooms, conferentie-oorden, scholen, zwembaden of woningen.

Verbetering verblijfscomfort met (akoestische) plafonds

Systeemplafonds hebben een uitstekende brandwerendheid en een hoge geluidsabsorberende werking. Door het gebruik van hoogwaardig geluidsabsorberend materiaal absorberen (akoestische) plafonds geluiden in binnenruimten en bieden ze tussen twee aangrenzende vertrekken overlangsgeluidsisolatie. Geluidsabsorptie verbetert het comfort op de werkplek en verhoogt de arbeidsproductiviteit.

Grote variatie mogelijk

Binnen ons leveringsprogramma is een grote variatie in vorm, kleuren en materialen denkbaar. Panelen kunnen bijvoorbeeld afwasbaar zijn, uitneembaar zijn, of vocht- en brandbestendig zijn. Alle plafondpanelen worden betrokken bij onder vermelde fabrikanten.

Unipé Afbouw B.V.

De Steiger 20

9321 DG Peize

Postbus 69

9320 AB Peize


T : 050 - 5034044

F : 050 - 5034031

E : info@unipe.nl

K.v.K. 04036992

BTW 80.55.99.198.B01